Waldorpstraat.nl logo
Home Blog Galerij Over ons Actueel weer Coronalijn 0800-1202 Ondernemers Pandeigenaren

Over Waldorpstraat.nl | Vind & Verbind

Welkom op de nr. 1 plek voor het vinden van informatie over de woningen, winkels en diensten op de waldorpstraat en omgeving. Van openingstijden tot contact informatie, je vindt het hier.

Opgericht in 2015 heeft dit platform het doel een centrale plek van informatie te zijn voor alle bewoners, bezoekers en ondernemers op de waldorpstraat.

Waldorpstraat.nl is een particulier opgericht platform, maar nu in beheer en onderhoud en uitvoering onder Blackice Network. Waldorpstraat.nl is puur een online en zelfstandig platform en is niet direct verbonden met ondernemers, pandeigenaren, verhuurders of de gemeente Den Haag.

Contact: info@waldorpstraat.nl


Informatie op deze site

Waldorpstraat.nl is een zelfstandige platform welke niet direct verbonden is met de ondernemers, verhuurders op de waldorpstraat. Wij zijn ook geen instelling of instituut, en hebben naast het leveren en delen van informatie van waarde ook een winst oogmerk. Dit winst oogmerk is voornamelijk gericht op de ondernemers, het zij winkeliers, het zij kamer verhuurders, van de waldorpstraat en omstreken. Op deze wijzen geloven wij wanneer een klein deel van de winsten welke omgezet worden in de regio bij de lokale ondernemers doorstromen naar dit platform dit meedraagt aan de verbondenheid van de omgeving, wat weer meerwaarde kan brengen naar de bewoners en ondernemers in deze regio. Alle informatie op deze site wordt handmatig dan wel ondersteund met automatisering bijgehouden.

Geadviseerd wordt om bij belangrijke zaken eerst contact te nemen met de ondernemer,verhuurder alvorens beslissingen te nemen gebaseerd op informatie op deze site.


Onze missie's, doelen en lijfspreuken

Om een beter beeld te geven waar deze site om draait, en wat onze doelen zijn hier een aantal van de prive notities ontstaan tijdens het ontwerp.

Verbinden is vertrouwen
Vind & Verbind
Digitale versie van de waldorpstraat
Lokaal

Missie | Hoofdmissie | Vind & Verbind
Een centrale plek van informatie, om bewoners, bezoeker en ondernemers te ondersteunen elkaar te vinden en hiermee elkaar te verbinden.

Missie | Digitale versie van de waldorpstraat
Waldorpstraat.nl wilt een digitale weerspiegeling zijn van de straat, een plek van ontdekking, een kijkglas om te vinden wat men niet wist.

Missie | Lokaal
De aandacht trekken naar waar het er toe doet, de directe omgeving.
Aandacht besteed lokaal versterkt het gebied en indirect ieders leefomgeving.
De euro besteed om de hoek voor een brood, maakt dat je morgen daar ook taart kunt kopen.
De euro besteed via een webshop in Groningen versterkt het gebied ver van huis, en de (pakket)postnetwerken.

Compas | V=V2
Verbinden = Vertrouwen, Vertrouwen = Verbinding | V=V²
Om te verbinden moet er vertrouwen zijn, wanneer er verbinding is, was vertrouwen aanwezig, vertrouwen de basis voor toekomstige verbindingen.Over de logo

Eerst wat haagse geschiedenis; De vogel in het Haagse wapen is een ooievaar, en werd mogelijk gekozen omdat ooievaars vroeger verondersteld werden geluk te brengen. Op gravures uit de zestiende eeuw is te zien dat onder meer op de Ridderzaal en de Gevangenpoort voorzieningen waren aangebracht voor ooievaarsnesten. Uit nog oudere tijden zijn grafelijke rekeningen bewaard van onderhoud aan zulke voorzieningen. Een ander motief om de ooievaar in het wapen van Den Haag op te nemen is terug te voeren naar het veelvuldig gebruik van ooievaars op de vismarkten in het centrum van de stad, naast de Groenmarkt. De ooievaars werden gekortwiekt en hielden de vismarkten schoon. bron: Wikipedia

Laakhavens Lang geleden
De wijk was het eerste gemeentelijk ontworpen industriegebied. Het huisvestte bekende namen zoals de melkfabriek De Sierkan, de fabriek van Felix kattenbrood en de meelfabriek van broodbakker Hus. De Laakhavens hadden lange tijd een slechte naam onder meer door de tippelzone aan de Waldorpstraat. Per 1 maart 2006 is deze gesloten. bron: Wikipedia

Fast forward naar 2015 In de Waldorpstraat te Laakhaven-West wordt weer nieuw leven ingeblazen, en afgestemd op Generatie-Y en Z. Website's zoals Waldorpstraat.nl maken hun intreden.

Maar er was nog een probleem. Onze logo, deze was nog niet afgestemd op Den Haag, Laakhavens, Laakkwartier en onze missie.

We vonden dat de Haagse Ooievaar net als Haags Generatie-Y en Z moet kunnen gaan en staan en vliegen waar zij willen, en niet vastgeketend aan de haven om de boel schoon te houden. Dus we hebben de ooievaar de vleugels teruggegeven, en vrij gelaten.

Waldorpstraat.nl heeft als doel het vinden en verbinden, de wegwijzende pijl is geboren.

Wanneer we deze twee samenvoegen komen we uit op onze nieuwe Logo. Een logo welke een compas symboliseerd voor de ondersteuning van de reis van de vrije vogels.